Putting you in control
Nederlands English

Toekenning ION Borghardt Award!

13/11/2018

ION Borghardt Award voor samenwerkingsproject tussen CE-Mate en MAVOM B.V.

Het Medimate Minilab is in de prijzen gevallen! Op dinsdag 13 november ontving onze partner MAVOM Chemie de ION Borghardt Award 2018.

CE-Mate werkt samen met MAVOM aan een uniek R&D-project om metaalionen in voorbehandelingsbaden te meten met behulp van het Medimate Minilab. Juryvoorzitter prof.dr.ir. Arjan Mol noemt dit project "een lichtend voorbeeld van ketenoptimalisatie en innovatie". Ook op de criteria kostenreductie, marktbelang en maatschappelijk verantwoord ondernemen scoort de samenwerking tussen MAVOM en CE-Mate hoog.

De ION Borghardt Award is een prestigieuze tweejaarlijkse prijs voor innovatie op het gebied van de industriële oppervlaktetechnologie. CE-Mate feliciteert MAVOM met deze mooie prestatie!

ION_Borghardt_Award


Lithium en creatinine meten

01/06/2017

Implementatie zelftest met E-Care bij de GGZ

logo_crosscare

Interreg-Crosscare project: Implementatie elektroforese zelftest met E-Care bij de GGZ

In 2017 is bij Medimate een nieuw project gestart met als doel om de kwaliteit van leven te verbeteren voor patiënten met een bipolaire stoornis.

Medimate heeft het Medimate Minilab voor het meten van lithium in bloed de afgelopen jaren doorontwikkeld en komt in 2017 met de mogelijkheid om uit één druppel vingerprik bloed het lithium en creatinine gehalte te bepalen.

Het project is een samenwerking met twee Vlaamse proeftuinen (InnovAge en LiCalab) en een Nederlandse proeftuin (Brainport Healthy Living Lab) waarbij zorgorganisaties Z.Org, OPZ Geel, GGzE en Diagnostiek voor U betrokken zijn.

Binnen het CrossCare project wordt het zelftest systeem met patiënten gevalideerd en wordt een blended-care programma ontwikkeld en in de praktijk geëvalueerd.

Het blended-care programma (website met app) moet voorzien in het bieden van een gefundeerd advies. Dit zal gebeuren op basis van de uitkomsten van de zelftest en het delen van de informatie met de betrokkenen. Tijdens het project zullen verschillende gebruikersscenario’s, waaronder zorg bij de psychiater, ambulante zorg en patiënten die thuis meten worden geëvalueerd.

Dit project is gefinancierd binnen het Interreg V programma Vlaanderen-Nederland, het grensoverschrijdend samenwerkingsprogramma met financiële steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling. Meer info: www.grensregio.eu.