18/04/2023 - Team uitbreiding

Foto:Peter Het begon als een studieopdracht aan de Universiteit Twente. Inmiddels maken diverse GGz-instellingen in Nederland gebruik van Point of Care metingen (POCT) op basis van lab-on-chip technologie, voor het bepalen van lithiumwaarden op locatie bij patiënten met een bipolaire aandoening. Behandelaars melden dat hiermee vroegtijdig intoxicaties en complicaties opgespoord worden. En daarmee ziekenhuisopnames en onomkeerbare neurologische en orgaanschades voorkomen worden.

Inmiddels is ook belangstelling voor POCT-metingen voor andere ziektebeelden waarbij het snel en efficiënt meten van bloed- of urinewaarden een grote bijdrage levert aan het welzijn van patiënten. Ook internationaal is er belangstelling waarbij opinion leaders uit de medische sector de unieke mogelijkheden benadrukken van de zelftest diagnostiek van de Medimate binnen het totale landschap van POCT-metingen. Een enorme stimulans om ons streven naar de nummer één positie wereldwijd van testplatforms gestalte te geven.

Daarvoor blijven we op basis van vragen uit de markt verder ontwikkelen op technologisch gebied. Om dat te bereiken waren we al enige tijd op zoek naar iemand met een netwerk in - en kennis van de medische sector en de nodige internationale commerciële ervaring, die onze organisatie helpt bij het leggen van contacten in Nederland en daarbuiten. Deze hebben we gevonden in Peter Grob die sinds kort als directeur sales, marketing & investors aan FISIC verbonden is.

Peter zelf over deze stap: Een erg mooie uitdaging die qua timing perfect aansluit op mijn eerdere activiteiten in de medische sector. Een stap die ook aansluit bij de verwachtingen die ik vooraf uit de vele gesprekken met Steven Staal en Stefan Lenk heb opgemaakt. Steven en Stefan zijn de initiatiefnemers die met veel inzet, kennis en passie vanuit persoonlijke drijfveren hun werk vormgeven. Meer nog: er hun missie van maken om met de POCT metingen met de Medimate de kwaliteit van leven van patiënten te verbeteren.

Lab on a chip, personalized medicine, nano technologie, direct beschikbare meetresultaten waarvan patiëntenwelzijn profiteert: dat zijn thema's die er toe doen en waarmee aanzienlijk kosten bespaard - en werkprocessen vereenvoudigd worden. Overheden en verzekeraars zien zo minder kosten, minder verzuim en een gezondere populatie. Met de vele meetbare parameters die er nu al zijn en komen, praten we over een 'disruptieve innovatie', een waar ik maar al te graag landelijk, Europees en wereldwijd mijn bijdrage aan wil leveren.

Een super team om mee te werken met voor mij daarbinnen de taken relatiebeheer, business development, sales & marketing, maar ook investors relaties - en subsidietrajecten. En als laatste 'overzicht houden'.

Heeft u vragen aan Peter Grob of wilt u contact met hem opnemen? Bel hem op nummer: 06-20 40 55 65.