23/03/2022 - Standaardzorg GGzE

Lithiummeter in de standaardzorg van team bipolair.

De afgelopen jaren is binnen GGz Eindhoven (GGzE) in samenwerking met Fisic veel onderzoek gedaan naar de effectiviteit en betrouwbaarheid van metingen met de mobiele lithiummeter. Een point of care test (POCT) gebaseerd op lab-on-chip-technologie. GGzE en team bipolair zijn nu op het punt aangekomen om de lithiummeter te integreren in de standaard zorg bij de behandeling met lithium. De lithiummeter zal bij team bipolair worden ingezet bij het lithium onderhoudsprotocol waarbij deze patiëntvriendelijke manier van meten, met een vingerprik, één of meerdere veneuze laboratorium metingen kan vervangen. Daarnaast kan het ingezet worden bij ad hoc metingen. Het grote voordeel van de test is dat de uitslag van de meting binnen 10 minuten bekend is en daarmee snellere interventies mogelijk worden. Lithiumtherapie wordt hiermee veiliger en patiëntvriendelijker.

Toelichting foto: Gisteren was de eerste levering van de lithiummeter samen met Steven Staal, directeur van de firma Fisic.

Dit bericht is overgenomen uit een LinkedIn post van Marius Reijnen (GGz-Eindhoven).

Foto:LeveringGGZE


Wil je meer weten over Point-of-Care lithiummetingen op locatie? Dan ben je van harte welkom tijdens een van de webinars die we hier met regelmaat voor organiseren.

Meer informatie over de webinars