Gebruikerservaringen

Lithium gebruikers

Peter
Thuis “Zo handig dit apparaat om je lithiumwaarde te meten. Je weet direct waar je aan toe bent en dat met één druppel bloed. Zeker als je lithium ingeregeld moet worden, is het een uitkomst.”

Jolien
“Ik ben heel blij dat ik mijn lithiumspiegel kan meten, ik merk snel bijwerkingen. Door een meting te doen kan ik zelf snel reageren of de dosering overslaan, dosering tijdelijk verlagen. Op vakantie merk ik bijwerkingen bij een iets hogere lithiumspiegel, dit komt dan door de warmte en sporten. Ik ben dan geneigd te stoppen met de medicatie. Bij het meten zie ik dat de stijging wel meevalt. Ik verlaag de medicatie dan met 100 mg en ben dan gerustgesteld. Ik ervaar met de Medimate regie. Voor mij is dat fijn en nodig. Ik heb sinds ik de Medimate gebruik ook minder onenigheid met de specialist.”

Jenny
“Stiekem hoop ik dat ik het apparaat langer dan september mag ''houden''.

Als ik het geld zou hebben, had ik het apparaat nu besteld ik vind het een grote toegevoegde waarde hebben niet alleen in zekerheid maar ook het gevoel te hebben dat je niet afhankelijk bent en in control kan zijn voor je eigen welzijn. Dat geeft rust!”

Met die aantekening dat ik nooit zelf zonder overleg arts zou veranderen van dosering medicijnen. Daarnaast ben ik van mening dat patiënten zoals ik een achtergestelde groep zijn binnen de zorg. Zoals eerder gezegd: waarom zijn diabetici bijv. wel in alles voorzien en verzekerd?”

Arlette
“Ik ben heel blij met mijn Medimate. Het kan je goed van pas komen als medische dingen niet optimaal of goed zijn. Doordat ik zelf nu mijn lithium spiegel kan checken kan ik gemakkelijker een beroep doen op een behandelaar. Zo kon ik opeens een maand eerder te recht bij de endocrinoloog voor problemen met mij schildklier. Hierdoor wordt je zelfverzekerde over je situatie en je wordt gehoord!!”

Marit
“En de bediening is makkelijk, het is zeker na een aantal keer routine, echt een paar minuten werk.”

Hetty
“Tijdens een depressieve crisis ben ik opgenomen in een kliniek, waar besloten werd mijn lithium dosis te verhogen. Ik was hier bang voor, want in het verleden heb ik al eens een lithium vergiftiging gehad. Maar nu met de Medimate kan ik zelf vaker mijn lithium spiegel controleren. Hierdoor durfde we ook met vakantie naar Frankrijk, een week na mijn ontslag uit de kliniek. Vooral als je je anders voelt is het heel fijn de lithium waarde te weten en daar naar te kunnen handelen. Zo was ik tijdens mijn vakantie in slaap gevallen op het strand en verbrand. Ik voelde me niet lekker en mijn spiegel bleek te hoog. Door heel veel te drinken was mijn spiegel de volgende ochtend weer normaal. Tijdens de vakantie kreeg ik ook nog een blaasontsteking waarvoor een antibiotica kuur kreeg. Gelukkig kon ik zelf in de gaten houden dat het geen grote gevolgen had voor mijn spiegel. Door zelf te kunnen meten weet je hoe je lithium spiegel er voor staat, je kunt er naar handelen door bijvoorbeeld meer water te drinken of even te overleggen met je SPV’er. Dat geeft rust en vertrouwen.“

Verpleegkundig specialisten en psychiaters

Marius
“De Medimate is flexibel, veilig, betrouwbaar, toegankelijk en gebruiksvriendelijk.”

Ingrid
Ingrid concludeert tijdens haar afstudeerscriptie “Belangrijkste redenen om met de Medimate te werken zijn volgens de specialisten de gebruikersvriendelijkheid en de directe uitslag waardoor de veiligheid toeneemt, bijvoorbeeld bij verdenking op intoxicatie.” Na twee jaar gebruik verwacht Ingrid circa 4 ziekenhuisopnames te hebben voorkomen bij ouderen.

Monica
Monica concludeert tijdens haar afstudeerscriptie “Zelfmonitoring levert positieve gebruikerservaringen op en inzicht in de relatie tussen medicatie, lithiumspiegels en de stemming, welke een positieve bijdrage levert aan zelfmanagement.”

Hendrik
“Patiënten reageren positief, de uitslagen krijgen nu ook meer betekenis voor de patiënt omdat ze direct worden besproken in maat en getal. Voor het zelfmanagement een goede zaak. Het bijsturen van ontregelde patiënten met de meter is ook voor de behandelaar functioneel en efficiënt door de combi prikken en even zien hoe de patiënt er bij zit. Kort voorbeeld, manische mevrouw nu op de poli geprikt, had anders misschien wel 30 minuten wachttijd gehad voor het lab, waarbij echtgenoot waarschijnlijk zijn handen vol had gehad om haar in de rust te houden.”

TestpakketDocumentatie
Via de buttons kunt u een testpakket aanvragen, een vraag stellen, ons benaderen voor een productpresentatie of een gesprek aanvragen.
Ik wil meer wetenTestpakket